Projecte fotogràfic: Es busquen cases de Ciutat Vella

El meu amic

Pancho Tolchinsky

és un fotògraf que està preparant un projecte molt interessant a Barcelona i busca cases de gent per fotografiar, especialment pisos de Ciutat Vella de tota la vida.

Sobre el projecte:

Avui dia hi ha una creixent desconnexió entre els habitants naturals de la Ciutat Vella i les noves generacions que l’estem poblant. Aquesta evolució discontínua de la comunitat provocarà tard o d’hora la pèrdua d’una sèrie d’identitats que, en gran mesura, han definit el que és avui Ciutat Vella.

Aquestes identitats estan desapareixent progressivament reemplaçades per d’altres molt més cosmopolites, i per tant més diverses, però al mateix temps molt menys singulars degut a l’inevitable efecte de la globalització.

La principal intenció d’aquest projecte és recuperar alguns aspectes més aviat intangibles d’aquestes identitats mentre encara conservin una vigència en la comunitat. Una vigència que certament cada dia és més fràgil Partint d’aquest objectiu, el propósit en aquest projecte es fotografiar interiors de llars de la Ciutat Vella que encara no hagin estat fortament modificades durant els darrers anys, amb l'esperança de poder capturar l’essència d'aquests esperits que poc a poc estan desapareixent.

El recull d'imatges que esdevingui d'aquest treball es materialitzarà mitjançant un llibre fotogràfic concebut principalment com un homenatge a la Ciutat Vella i en especial a totes aquestes identitats que estem progressivament substituïnt.

Si vols participar al projecte o coneixes alguna persona que podria estar interessada si us plau posa't en contacte amb en Pancho per email a través de

la seva web

.